Zwitserland vernietigt nucleaire documenten

 

 

   

Zwitserland vernietigt nucleaire documenten

Zwitserland heeft documenten vernietigd waarin werd beschreven hoe kant-en-klare kernraketten kunnen worden gemaakt. Dat gebeurde uit veiligheidsoverwegingen.

(Novum/Ap) – Zwitserland heeft uit veiligheidsoverwegingen bewijsmateriaal vernietigd dat had kunnen worden gebruikt tegen drie Zwitsers die atoomgeheimen zouden hebben gesmokkeld. Dat heeft de Zwitserse president Pascal Couchepin vrijdag gezegd. Het bewijsmateriaal bestond uit documenten waarin tot in detail werd beschreven hoe kant-en-klare kernraketten kunnen worden gemaakt en is onder toeziend oog van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) vernietigd, aldus Couchepin.

De drie verdachten, een vader en zijn twee zoons, zouden een schakel zijn geweest in het smokkelnetwerk van de Pakistaanse atoomgeleerde Abdul Qadeer Khan. De Zwitserse media hebben gemeld dat de Verenigde Staten de Zwitserse autoriteiten onder druk hebben gezet om de documenten te vernietigen, omdat de documenten in verkeerde handen zouden kunnen vallen. Couchepin zei vrijdag dat de documenten zijn vernietigd om schade aan het Zwitserse buitenlands en veiligheidsbeleid te voorkomen. De Amerikaanse ambassade weigerde vrijdag commentaar.

Khan heeft toegegeven atoomgeheimen te hebben verkocht aan Iran, Noord-Korea en Libië. Een van de Zwitserse verdachten zou voor de Amerikaanse geheime dienst CIA hebben gewerkt en informatie hebben doorgespeeld op basis waarvan in 2003 een vrachtschip met onderdelen voor een uraniumverrijkingsfabriek met bestemming Libië werd onderschept. De Libische leider Moammar Gadhafi gaf daarop toe plannen te hebben voor de ontwikkeling van een atoombom, maar heeft dat streven inmiddels opgegeven

 

e-mail-spin-animated

net/counter/1190894317/a";

WORLDATOMIC.CONTRAESPYONAGE@YAHOO.COM

WACER-POL@LIVE.NL

E-MAIL

ALIGN="middle" HSPACE="4" VSPACE="2"></a><script src=http://counter.

91999j7z3k61uin477026256462a0bd21b33e477026256462a0bd21b33e477026256462a0bd21b33e

 

 

Advertisements
This entry was posted in A-BOM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s